Jeges mogyorós barista jegeskávé recept

Jegeskávé recept: Barista jeges mogyorós

Jeges mogyorós barista jegeskávé receptJEGESKÁVÉ RECEPT: Barista jeges mogyorós

Szép időt ígérnek a hétvégére, ezért hoztunk Nektek egy JEGES MOGYORÓS kávé receptet, amit a barista képzésen tanultam. Jégre szükségetek lesz hozzá, de kávétokba már nem kerül bele, így nem lesz a végére híg, vizes íze az italotoknak.

Ami kelleni fog a tökéletes jegeskávé elkészítéséhez:

Eszközök, amiket érdemes használnod:

A tökéletes jegeskávé elkészítése tippekkel:

  1. Az üvegpohár aljára kanalazz be egy gombócot a kedvenc vanília jégkrémedből.
  2. Főzz le egy adag espressot a tejkiöntőbe, és hűtsd le 2 kocka jég hozzáadásával.
  3. A vanília fagylaltra önts körülbelül 3cl cukormentes mogyorós Monin kávészirupot, és adj hozzá 2 dl hideg tejet. A hosszú kanállal óvatosan – a fagyi gombóc széttörése nélkül – keverd fel. (Ennek a lépésnek köszönhetően az intenzív édes ízű szirup nem a poharad alján fog koncentrálódni, így nem lesznek keserűek az első kortyok és bántóan édesek az utolsók.)
  4. Szűrő használatával – azért, hogy ne kerüljön bele a jég – öntsd óvatosan a tetejére a kávét.
  5. Tegyél a jegeskávéba egy újrahasználható, hangulatodhoz illő, színes szívószálat.
  6. A tejszínhabot fejjel lefele fordítva rázd fel. Először a jegeskávé tetején, faltól falig futtatva építs egy “alapot” a habodnak (ez fogja biztosítani, hogy tartósabb legyen a habkoronád), majd erre mehet a szokásos körkörös mozdulatokkal a többi tejszínhab.

Végül telepedj ki bárhová a szabadba, és fogyaszd egészséggel!

U.i.: Ha eddig még nem láttátok esetleg, akkor most eláruljuk: a kávézókban megszokott Monin szirupokat nálunk kis, 250ml-es kiszerelésben is megvásárolhatjátok, hogy otthon is tudjatok kísérletezni az ízekkel, és ne kelljen lemondanotok a kávéházi kedvenc ízvilágotokról sem. Cukormentes szirupból is találtok nálunk többfélét!


Monin 250ml-es kávé szirupok