Kávé, tea GY.I.K.

Kávé, tea GY.I.K. – Ti kérdeztétek, mi megválaszoltuk!

Mindig örülünk, ha kérdeztek! Szívesen adunk tippeket, tanácsokat a termékeink használatáról, elkészítési lehetőségekről. Természetesen praktikus, gyakorlati kérdésekre – szállítás, megrendelés kapcsán – is igyekszünk minél gyorsabb, korrekt, hasznos, segítő választ adni. Kérdéseiteket az timi@officecoffee.hu email címen várjuk.

Azokat a kérdéseiteket, amiket mások is haszonnal forgathatnak, egybegyűjtjük ezen az oldalon.

1) Karos kávégépem van, az őrölt zöld kávé durva őrleményén gyorsan átszalad a víz. Hogyan főzzem le, hogy kioldódjon minden értékes anyag?

Az őrölt zöld kávé italként való fogyasztásához ajánljuk, hogy 50%-ban egész finomra őrölt pörkölt kávéval keverd. Szerencsés, ha a választott pörkölt kávé nem sötét, olaszos pörkölésű, hanem közepes /francia/ vagy világos /bécsi/ pörkölésű. Ha nincs a lefőzésre összeállított keverékedben sötét pörkölésű kávé, akkor nyugodtan engedhetsz át rajta az eszpresszónál nagyobb mennyiségű vizet is, nem lesz keserű az így elkészített hosszú kávéd sem. A tömörítést mindenképpen gondosan végezd! Ha pedig a zöld kávé keverékünket választottad, akkor nincs más dolgod, mint a szokásos módon elkészíteni belőle a kávédat! Tipp: Nem szükséges a zöld kávét italként fogyasztanod, belekeverheted müzlibe, joghurtba, pohárdesszertbe, zabkásába, sütibe is, de csak óvatosan, számolj a koffeinnel is! 🙂

2) Vásároltam őrölt zöld kávét a webshopból, azt szeretném megtudni, hogy mennyit lehet, ajánlott vagy szabad fogyasztani belőle naponta, ha turmixba vagy másba szeretném beletenni, nem lefőzni.

A zöld kávé napi mennyiségénél azt kell figyelembe venni, hogy egyébként mennyi kávéhoz/koffeinhez van szokva a szervezeted, ezt nem javasolt túllépni, és persze figyelembe kell venni, hogy ha emellett még fogyasztasz normál kávét, teát vagy bármilyen koffein tartalmú italt, esetleg étrendkiegészítőt. A zöld kávé 100% arabicát tartalmaz, ennek jóval alacsonyabb egyébként a koffeintartalma, mint a robustáknak, ami a legtöbb kávé keverékben van.

Ha nem kávénak főzöd le, akkor úgy tudsz számolni, hogy egy adag eszpresszó általában 6-8g kávéból készül. Ez annyit jelent, hogy én valahol 10 és 20g között javasolnám a napi fogyasztást ételbe keverve, elosztva 2 részre, például fele reggel/délelőtt, fele délután.

Bár, mint említettem, alacsonyabb a koffeintartalma, ennek ellenére érdemes a megfelelő folyadékbevitelre is figyelni a fogyasztása mellett, mivel a koffein vízhajtó hatású. Ráadásul a megemelt folyadékbevitel rendkívül jól kiegészíti a zöld kávé diétát támogató hatását.

3) Nem iszok kávét, ezért ételbe szeretném keverni az őrölt zöld kávét. Nem merem megrendelni, mert nem tudom, milyen íze van, hogyan és mibe használhatom?

Az őrölt zöld kávé – nem lefőzve – mind illatában, mind ízében a mákra emlékeztet. Hozzá lehet keverni lisztekhez – csak óvatosan a koffeinnel! -, vagy teheted joghurtba, müzlibe, pohárdesszertekbe, turmixokba. Egy adaghoz 5-10g-ot használj! Naponta maximum 2-3 adagot fogyassz, koffein tűrésed függvényében.
Egy gyors és finom, gluténmentes reggeli tipp: Üvegpohárba, görög joghurt közé rétegezz kókuszvirág cukorral édesített bio kakaót, zabpelyhet és őrölt zöld kávét!

4) Itt lakok a környéken, Szada közelében. Van esetleg mód megrendelésem személyes átvételére?

Sajnos jogszabályi előírásoknak megfelelve egyelőre nem tudunk személyes átvételt biztosítani, ugyanakkor, ha Szadán vagy Veresegyházán laksz vagy dolgozol, és erre a címedre kérsz házhoz szállítást, akkor 2018.12.16-ig használhatod a SZOMSZED kuponkódot rendelésed leadásakor, mellyel 1.000,- Ft kedvezményt biztosítunk a rendelésed szállítási költséggel növelt végösszegéből.