A tökéletes jeges tea készítése házilag, otthon

A tökéletes jeges tea titka

Nagy kánikulában, vagy gyerekek társaságában készítsünk otthon egyszerű, de vitamindús, változatos és egészséges jeges teát, ami nemcsak hűsít, de a vízveszteséget is pótolja.

Azonban néhány fontos szabályt itt is érdemes betartani, hogy finom hűsítő italt kapjunk. Lássuk, mi a jó jeges tea titka:
Itt is legfontosabb a jó alapanyag, hiszen ha gyenge teát még hígítunk is, ízetlen lesz az italunk.
1. lépés: a legjobban bevált recepthez először sűrű teafőzetet készítünk. Egy csészényi vízhez használjunk 2-3 adag teafüvet, forrázzuk le, majd hagyjuk állni néhány percig. Fekete vagy zöld teát 2-3 percig, Rooibost 4-5 percig, gyümölcsteát viszont 8-10 percig érdemes áztatni.
2. lépés: szűrjük le és ízesítsük kevés cukorral vagy mézzel. Még akkor is érdemes kicsit édesíteni, ha egyébként forrón cukor nélkül szeretjük a teát, különben hidegen íztelen lesz.
3. lépés: öntsük át a sűrű teát egy üvegkancsóba, öntsük fel hideg, lehetőleg szűrt vízzel, és tegyük a hűtőszekrénybe 2-3 órára.
4. lépés: tálaláskor a poharakba tegyük a jégkockákat, és erre öntsük rá a hideg teát. Díszíthetjük gyümölcsökkel, mentalevéllel, citromfűvel vagy citromkarikákkal.

A tökéletes jeges teához elengedhetetlen a jó minőségű alapanyag. További tippekért és az alapanyagokért kattints ide.